Referenser

Carina Höglund, författare till “Älskade Engla du saknas oss – polisen, myndigheter och medier”:

“När jag bestämde mig för att skriva boken Älskade Engla du saknas oss… 2009 tog jag hjälp av Yamile som stöd i flera delar. Det handlade bland annat om textbearbetning, layout men även som stöd när jag gjorde intervjuer till boken.

Till exempel var hon med när jag träffade och intervjuade dåvarande Justitiekanslern Göran Lambertz. Jag hade inte klarat att få boken så professionell utan Yamiles kompetens inom journalistiken och skrivandet.

Yamile var ett bra stöd när jag behövde bolla olika idéer. Hon är tydlig med sina förslag och tankar men var samtidigt lyhörd för hur jag ville ha det.

Jag känner att boken blev som jag ville tack vare Yamiles coachning och respekt för både mina tankar och känslor samt för hennes finslipning av texten.”

 

Ewa-Britt Gabrielsen, mamma till våldsdödade Marcus Gabrielsen och språkrör för Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade, RAV: 

“Min första kontakt med Yamile Lindgren var den 2 juni 2009 då jag och min numera avlidne make Oddvar fick ett telefonsamtal från henne. Yamile frågade om vi visste vad RAV, Riksorganisationen för anhöriga till våldsdödade, var. Hon visste att vi hade fått vår ende son våldsdödad i Stockholm 5 maj 2005.

Hon var då vice ordförande i organisationen som hade fått en nystart tidigare under 2009. Jag och Oddvar blev invalda i styrelsen och det blev början på en lång och varaktig vänskap med Yamile.

En ung, duktig och driftig tjej, med journalist som yrke. Yamile har bland annat gjort flera av RAV:s medlemstidningar fram till när hon bildade familj och av naturliga skäl lämnade RAV som växte och krävde mycket ideell tid.

Yamile har gjort många fina reportage både om mig och andra anhöriga som likt mig drabbats av det värsta som någon kan utsättas för, nämligen att få en nära anhörig våldsdödad.

Med äkta medkänsla och ett stort hjärta har Yamile kunnat skildra våra berättelser om den svåra situation som vi hamnat i.

För att som journalist skriva om vår målgrupp krävs både mod, styrka och kunskap men framför allt medkänsla, något som Yamile hanterar på ett väldigt bra sätt.

Jag är väldigt glad över att jag fått möjligheten att träffa henne och vara hennes vän, även om jag önskar att våra vägar mötts av en annan anledning.”