Corona del Mar

 

 

År 2019 samlade jag och min kompis Bodil in pengar i projektet “Karlskrona för Colombias barn”. Syftet var att samla in 120 000 kronor för att bekosta ett skolbygge i Colombias regnskog, en skola som vi själva skulle vara med och bygga genom svenska Ankarstiftelsen.

Insamlingen gick över förväntan och i februari 2020 åkte vi till Colombia för att bygga skolan. För att hylla vår vackra hemstad, världsarvsstaden Karlskrona valde vi skolnamnet “Corona del Mar” som betyder “Kronan vid havet”. Mer om Colombiaprojektet, skolbygget och övriga volontärresan 2020 kan ni läsa under fliken Colombia.

Redan innan Colombiaresa 2020 kände jag att jag ville att Corona-andan i Karlskrona skulle leva vidare även efter hemkomsten. Jag drömde om en ny mötesplats i Karlskrona, om en egen Corona-collektion … Sedan kom vi hem strax före Covid-19-epidemin och plötsligt pratade alla om Corona, men då i helt andra ordalag än vad mina drömmar och planer hade handlat om. Jag kan erkänna att jag var smått frustrerad och lite stött över detta. Men i takt med att viruset fick allt allvarligare konsekvenser runt om i världen ju mer backade jag. Corona i Karlskrona fick vänta.

Men en idé som jag hade haft redan innan resan ville inte riktigt släppa taget och det var att de minsta karlskroniterna i min hemstad skulle kunna få söta pannband stickade som små kronor. När det började klia i pysselfingrarna satte jag igång för att lära mig att sticka. Resultatet blev det första steget i mitt projekt Corona del Mar.

 

Fortsättning följer och för mig kommer Corona alltid att vara mest positivt, min snart tioåriga dotter heter det i mellannamn, ett av mina milstolpar och bland det jag gjort som jag  är mest stolt över är skolan Corona del Mar som nu står färdig i Colombias regnskog … och projektet Corona del Mar har bara börjat!

 

Vamos amigos, fortsättning lär följa!