Blogg Karlskrona för Colombias barn

Under resans gång!

Välkommen till bloggsidan för projektet Karlskrona för Colombias barn! Inläggen här nedan är antingen kopierade från vår sida på  Facebook (men utan kommentarer från våra följare) eller skrivna direkt här. Här skriver vi (mest Yamile) om våra evenemang, tankar och annat under insamlingens och resans gång. Om inget annat står angivet är bilderna tagna av mig, Yamile.

Välkomna att skriva kommentarer längst ner på sidan och att tipsa andra om den här sidan!

Foto: Privat

Länk till den här bloggsidan hittar du här Karlskrona för Colombias barn.

Fler bilder hittar du inom kort i vårt Bildarkiv

Senaste inlägget ligger överst. Bienvenidos att följa oss amigos! ♥

 

 

 


8 augusti 2019 (Skrivet av Yamile)

❣️ Hej! Så här (långt) i efterhand när jag hunnit smälta den lyckade nationaldagen vill jag förtydliga ett tack! Hoppas jag inte glömt någon, då får ni hojta! ?? Tack Alexis för härliga bilder från nationaldagsfirandet! Tack Dimitri och Ramon för underbar teaterunderhållning! Tack Monica, Manuel och era söner för all hjälp med det praktiska, lån av tält och för korvgrillningen! Tack Maria Lantz för din ansiktsmålning som var en av dagens mest uppskattade aktiviteter! Tack Hermes Mena och Kulturföreningen stjärnstoff (med Pia Daun i spetsen) för musikunderhållningen och härliga salsamoves! Tack Sebastian för att du stod ut i maskeraddräkterna trots värmen! Tack Magnolia och Bengt för att ni kom och skänkte oss nya kläder från Colombia samt leksaker till fiskdammen. Tack alla samarbetspartners före och under dagen, (lite extra tack till Elsa Altefur och Johanna Mazetti). Och stort tack till alla er som kom och bidrog till insamlingen och den glada stämningen och framför allt:

Ett stort varmt tack till alla er underbara volontärer som gav av er tid, omtanke, glädje och hjälpande händer denna soliga högsommardag: Maja Wrahme, Henrik Månsson, Karin Wall Andersson, Rebecka Gyllinn, Ingrid Elfstråhle, Trifa Abdulla, AnneLie Ivarsson och Patrik Ivarsson. Tack till festliga åttaåringarna Miranda och Klara som hjälpte till med både förberedelser och under hela dagen. Tack till Jens som frivilligt agerade “barnvaktspoolare” i parken till Wilmer, 5 år! Och tack bästa Bodil Wrahme – vi gjorde det! /Yamile ☀️

 


4 augusti 2019 (Skrivet av Karlskrona för Colombias barn/Yamile)

Mäktigt farväl när våra colombianska vänner lämnade Karlskrona ikväll! ? När den colombianska nationalsången hördes i handelshamnen, ja då kom rysningarna. Adios Amigos! /Yamile

 

 

 

 

 

 


31 juli 2019 (Skrivet av Karlskrona för Colombias barn/Yamile)

Visst blir man lycklig över det här fina besöket i Sveriges soligaste stad!? En liten bit Colombia i KarlskronaOch i februari 2020 lämnar vi en liten bit av Karlskrona — i Colombia ? Vill du också bidra till Karlskronas skola i Colombias regnskog så är du välkommen att swisha till 073 693 76 59 Gracias amigos! Och glöm inte att gå ombord på skönheten ARC Gloria om du får chansen??

Vackra ARC Gloria på besök i vackra Karlskrona.

 

 

 

 

 

 

 

 


BLT 22 juli 2019.

22 juli 2019 (Skrivet av Karlskrona för Colombias barn/Yamile)

Stort gracias till er ALLA som på olika sätt deltog i lördags när barnen stod i fokus på Colombias nationaldag! Helt fantastiskt med responsen, glädjen och givmildheten – viva Karlskrona! ?? Insamlingen fortsätter och pågår hela tiden och vi vill ha med oss både privatpersoner, näringsliv och föreningar! Välkomna att bidra, kontakta oss och fortsätta följa projektet här på Facebook. Och kom ihåg: Karlskronas skola i Colombias regnskog är en sann göra-skillnad-grej som vi gör tillsammans – för att vi vill och kan???? /Yamile

 

 


20 juli 2019 (Skrivet av Karlskrona för Colombias barn/Yamile)

Så glad, tacksam och lycklig över den här sommardagen – Colombias nationaldag i Karlskrona! Vilken härlig stämning och glädje det blev när Hoglands Park fylldes av aktiviteter, ballonger, såpbubblor och alla underbara volontärer, besökare och samarbetspartners – för att hjälpa Colombias barn i Karlskronas namn! ? Riktigt stort GRACIAS till er ALLA och tack för härlig salsamusik, teater, sång annan underhållning och alla fina möten och samtal! Tack också till tidningarna och radion som uppmärksammade eventet. Ni som inte kom missade nåt riktig fint i staun(!) och ni som kom är guld värda. En dag att minnas. Tack /Yamile Karlskrona – tänk att vi gör det här tillsammans och vi har bara börjatFortsättning följer…

 


Sydöstran 18 juli 2019.

18 juli 2019 (Skrivet av Karlskrona för Colombias barn/Yamile)

I övermorgon händer det! Nationaldagsfirande i Hoglands Park med salsa, hoppborg och annat skoj! Alla är välkomna och intäkterna går till en skola i Colombia! Bienvenidos amigos! Tagga, dela och kom!

 

 


11 juli 2019 (Skrivet av Karlskrona för Colombias barn/Yamile)

Varmt välkomna att fira Colombias nationaldag med oss lördag 20:e juli! ??Det blir färgglatt med salsatoner och massa kul för barn och andra glada människor! Allt till förmån för vår insamling till vårt skolbygge och För Colombias barn❣️

Här är programmet för lördagens festligheter i Hoglands park! Klockan 11 kommer salsakungen Hermes Mena att salsa loss till latinorytmer – missa inte det! Bienvenidos amigos! ??

 

 


11 juli 2019 (Skrivet av Karlskrona för Colombias barn/Yamile)

Hej! Nu har vi en offentlig sida för projektet Karlskrona för Colombias barn. ??  Det kommer underlätta för oss i kommunikationen med våra följare, samarbetspartners och sponsorer. Vi kommer att skapa ett event för nationaldagsfirandet den 20:e juli genom vår nya sida. 

Evenemanget är alltså INTE inställt utan skapas bara på nytt från sidan. Välkomna att fortsätta följa oss eller bli en ny följare! Hälsningar Yamile

 


25 juni 2019 (Skrivet av Yamile)

Loppis.

Idag står vi på loppisen i Hoglands Park! Vi säljer boken, spelet, smycken och kläder från Colombia och även barn- och damkläder (second hand). Allt för Colombias barn Välkommen!

 

 

 


22 juni 2019 (Skrivet av Yamile)

En bukett som tack till alla er som på något sätt bidragit, peppat, uppmärksammat och på andra sätt hejat på oss i detta! Lövmarknaden blev startskottet och nu väntar mer planer, möten och förberedelser för fortsättningen för att nå vårt mål. Nästa event är lördag den 20 juli när vi ska se till att fira Colombias nationaldag – i Karlskrona! Vi ses! ??

 

 

 


22 juni 2019 (Skrivet av Bodil)

Tack till alla er som kom förbi på Lövmarknad o pratat gett råd och köpt av oss. Även stort tack till er som swischat ett bidrag till byn Gumake efter veckans inlägg.

Glad Midsommar


19 juni 2019 (Skrivet av Yamile)

Förberedelser i massor inför Lövmarknaden, så galet och kul! Nu blir det premiär för spelet “Den försvunna stenen” (som bygger på min barnbok) – perfekt till sommarens spelstunder! Spelet kostar 100 kronor och vill man få det hemskickat kostar det 150 med porto!

Handen upp ni som vill köpa det och/ELLER ni som kommer förbi vårt marknadsstånd imorgon! ??????

Hand made med mycket kärlek och tryckt hos Tryckcentrum i Karlskrona!

Spelet “Den försvunna stenen”.

 

 

 

 

 

 

 

 


18 juni 2019 (Skrivet av Yamile)

Nu är vi igång! För Colombias barn! ? Mycket som snurrar nu  Men detta känns så kul och galet!

Foto: Helena Gustafsson/Sveriges Radio

Tack alla som följer, bidrar, delar och hejar! Tillsammans kommer vi göra något stort. Det här äventyret har bara börjat, målet är minst 120 000 kronor till en skola i indianbyn Gumake. Vinsten är att få sätta Karlskrona på kartan i Colombia och att bidra till att barn får utbildning med allt vad det innebär – kunskap är så viktigt för oss alla och för barnens och jordens framtid!

 


14 juni 2019 (Skrivet av Yamile)

Weehooooo nu är vi redo att berätta I februari nästa år åker vi tillbaka till Colombia för att bygga en skola i Sierra Nevadas berg och regnskog! Den här gången samlar vi in pengar för att bekosta hela skolbygget och vi vill därför få med oss hela Karlskrona och andra som vill! Nu lägger vi in en ny växel med flera arrangemang och nya produkter att sälja. Närmast väntar ett eget bord på Lövmarknaden i Karlskrona! Vamos amigos, nu kör vi! För Colombias barn ?? 


20 maj 2019 (Skrivet av Yamile)

Under tre veckor i februari 2019 var karlskronaborna Bodil Wrahme och Yamile Lindgren i Colombia på en volontärresa genom Ankarstiftelsen. Efter resan sattes nya mål och det är att samla in pengar för att bekosta en skola som de själva ska vara med och bygga. Välkomna att följa och dela vår resa och var gärna med och bidra när vi på olika sätt (både innan och under resan) ska hjälpa utsatta barn till en bättre vardag!

Vill du bidra? Inom kort publicerar vi ett Swishnummer (073 693 76 59) så att Blekingeborna och andra kan hjälpa oss att hjälpa under (och gärna även efter!) vår vistelse i Colombia!

Det här gör Ankarstiftelsen: * Bygger skolor och driver fotbollsskolor. * Renar vatten. * Ger stipendier och mikrolån. * Delar ut matpaket till gatubarn i samarbete med barnhem. * Hjälper barn med gomspalt. * Förebygger kriminalitet och driver fredsarbete. * Insatser på fängelser och i flyktingläger.

Frågor, respons, förslag med mera tar vi tacksamt emot här eller på mail: bodil.wrahme(@)telia.com (sjuksköterska) yamile.lindgren(@)yamile.se (journalist och författare)

Mer information om stiftelsen: www.ankarstiftelsen.com


16 maj 2019 (Skrivet av Yamile)

Hola amigos! Här kommer en återkoppling som både sammanfattar vår avslutade insamling inför resan i februari i år (det blev 25 000 kronor!) och den nya insamlingen som pågår för att samla ihop till vår “egen” skola som vi ska vara med och bygga i Colombia. (Se mer info i bilden) Stort tack alla ni som på olika sätt har varit och/eller är med oss❣️ * Barnboken är nu uppe i över 150 sålda exemplar! (Fantastisk känsla för en nybliven författare och bokförläggare som jag, tack ?!) Den kan beställas/köpas genom mig, Bodil och snart på två försäljningsställen i Karlskrona! Man kan också fråga efter “Miradora och den försvunna stenen” i bokhandeln. * Vi har börjat föreläsa och har hittills besökt Sunnadalsskolan, Musikugglan (skola) och Rotary och har flera föreläsningar inbokade – även i höst. Hör gärna av dig om du vill ha ett besök på din arbetsplats, läsecirkel, förening, kyrka eller annat sammanhang! Jag och Bodil berättar både tillsammans och på varsitt håll och med lite olika inriktningar. * Lövmarknaden (20/6) är Karlskronas nationaldag och nytt för i år är att jag och Bodil kommer att ha ett eget bord där och sälja saker från Colombia (och barnboken) till förmån för vår insamling! * Vi kommer inom kort att öppna ett bankkonto för insamlingen. Tack ni som redan har skänkt pengar utöver att ni köpt boken! Roligt att även företag har visat intresse för att stötta oss! * Den här gruppen är offentlig så välkomna att bjuda in människor som ni vet/tror är intresserade. Ju större vi blir desto bättre förutsättningar får vi att synas och nå vårt mål! *Välkomna också med tips, idéer och frågor! Detta gör vi tillsammans med alla er som vill och bryr sig❣️?? GRACIAS och ABRAZOS från Yamile och Bodil


28 april 2019 (Skrivet av Yamile)

Hej alla! Som jag väntat och längtat och nu har barnboken äntligen blivit verklighet och kommit ut på riktigt! Varmt tack till er som beställt den, ni ska ha fått betalningsinformation i PM! För varje såld bok går en del av intäkterna till min och Bodils insamling till vår egen skola som vi ska bygga i framtiden! Tipsa gärna andra personer och grupper om boken! ??❤ Och vill du också beställa boken (om du inte är en av alla härliga som redan gjort det!) Så skriv här eller i PM till mig❣ (Skrivet av Yamile)


10 mars 2019 (Skrivet av Yamile)

? Hej! Som ni vet är jag och Bodil mer än nöjda med vår resa och det dröjde inte många dagar i Colombia förrän en ny dröm tog form. Vi vill återvända för att bygga en “egen” skola i Ankarstiftelsens regi! Vi planerar därför flera event, så det är bara att fortsätta följa oss ? En av höjdpunkterna under resan var de magiska timmarna i indianbyn Katanzama. Där uppfylldes en dröm när jag fick ta bilder till en barnbok som jag har skrivit! Idén till boken kom från Ankarstiftelsens Börje Erdtman och sagan om indianflickan Miradora ger jag ut på eget förlag inom kort! En del av intäkterna för boken ska gå till Bodils och min skola och alltså möjliggöra att ännu fler barn i Colombia får lära sig att läsa och skriva. Vet du redan nu att du vill beställa boken så skriv här eller i PM till mig! ? Boken kostar 149 kr (+ ev porto) Tack och ha en fin söndag! 

 

Jag och Bodil i Colombia 2019. Ett år senare gör vi om äventyret men genom att bekosta ett skolbygge själva – med hjälp av Karlskronas privatpersoner, föreningar och näringsliv! Vamos amigos och hjälp oss!


 Karlskrona för Colombias barn – startsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *